GRENSPALEN TUSSEN ZWITSERLAND EN DUITSLAND

GRENSPALEN ROND DE ENCLAVE BUSINGEN

topografische kaart

( bron : www.geosite.jankrogh.com )

Voor de eerste grenspalen rond Busingen: grenspalen  2-25

                                                             grenspalen 26-50

                                                            grenspalen 51-79

GP 80

Vanaf GP79 aan de weg van Schaffhausen naar Gennersburn was het het zeer steile klim naar boven doorheen het Rheinhartbos. Ik denk dat we nu zo een beetje op een van de hoogste toppen van Busingen zijn. De grens gaat vanaf hier verder in rechte lijnen naar beneden doorheen het bos.  Op de grens is een wandelpad dus is het eigenlijk allemaal niet zo moeilijk om de grenspalen te vinden.  Op de grenspaal zelf is op de kant van Schaffhausen nu een B ingegrift van de gemeente Buchthalen.

GP 81

GP 82

GP 83

GP 84

Bij GP84 maakt de grens een hoek naar links.

GP 85

GP 86

Mijn beide honden waren ook weer graag van de partij.

GP 87

Het begint hier steiler en steiler naar beneden te gaan.

GP 88

Het grenspaadje komt even uit op een groter wandelpad maar gaan direct terug verder steil naar beneden volgens een klein paadje.

GP 89

Nog steeds gaat het grenspaadje zeer steil naar beneden.  We komen dan ook net onder het hoogste punt van Busingen 485,m hoog. Bij GP89 maakt de grens een hoek naar rechts.  Het was een mooie dag met veel zon. het spijtige is dan dat de zon voor tegenlicht zorgt als men foto's maakt vanonder de bomen.

GP 90

GP90 is een recent exemplaar van 1989.

GP 91

GP 92

GP 93

GP 94

GP 95

We komen aan de rand van het Rheinhartbos. De grens volgt nog even verder de bosrand naar beneden.

GP 96

GP96 staat op de hoek van het bos verscholen onder een grote struik.  Ik heb de takkenschaar en mijn volle gewicht moeten gebruiken om de gehele grenspaal mét nummer zichtbaar te maken. Van hieruit gaat de grens naar rechts, dwars door een maďsveld.

GP 97

Aan de andere kant van het maďsveld staat GP97 aan een weggetje.  De grens volgt het weggetje naar links, verder naar beneden.

GP 98

We komen wederom in open landbouwgebied. De grens volgt nog altijd voorgenoemd weggetje. GP98 is een recent exemplaar uit 2001. Waarom men stenen bovenop de grenssteen legt weet ik niet, maar we gaan nog mooie gevallen tegenkomen.

GP 99

Ook GP99 staat nog aan hetzelfde weggetje naar beneden. Van hieruit kan men de 5 volgende grenspalen die hier in een veelhoek staan, al zien: GP100, 101, 102, 103 en 104.

GP 100

Bij GP100 wijkt de grens af van de weg en gaat naar rechts de velden in.  Hier liggen al 4 stenen op de grenspaal.

GP 101

( klik op foto voor vervolg )

Terug naar : map grenspalen Zwitserland-Duitsland

Terug naar : start pagina