GRENSPALEN TUSSEN BELGIE EN DUITSLAND

EEN STUK GRENS TUSSEN GP 507 EN 524

Op 30/04/2012 ben ik nogmaals op pad geweest, tesamen met Harry, Jos, Rob en EberharD.  We bevinden ons nu niet meer op de B265 die volgens het Verdrag van Versailles Duits moest blijven, maar iets ten westen van deze hoofdweg en vervolgen onze weg verder naar het noorden.  Vervolgens volgt de grens volgt het dal van Olef.  In het voorjaar is het hier wondermooi owv de vele duizenden nwilde narcissen die hier bloeien. In dit deel ziet u de grensstenen vanaf nummer 507 tot 524.

( plannetje ontbreekt nog )

 

GP 507

Afwisselend bossen en weiden volgen elkaar op, dan weer aan Belgische kant dan weer aan Duitse kant.

GP 508

Bij GP508 begint een groot en dichtgegroeid naaldbos aan beide kanten van de grens.  De grens volgt een tamelijk diepe gracht.

GP 509

Bij GP509 is een grensoverschrijdend pad naar het Oleftal,  bij wandelaars een zeer bekend wandelgebied, waar over later nog meer.   Hier vlakbij staat een monument ter nagedachtenis van het Ardennenofficief.

GP 510

De grens gaat nog steeds maar verder en verder rechtdoor.   Rechts een foto van de Siegfriedlinie dat Hitler liet bouwen om de geallieerden tegen te houden.  Je ziet hier kilometers haaientanden en betonblokken langsheen Duitse kant van de grens.

GP 511

Bij GP511 komt er eindelijk verandering in het grensverloop, na een zeer lang stuk rechtdoor, nu 90 graden naar links, naar beneden, naar het Oleftal toe.

GP 512

De weg en de grens gaan verder recht naar beneden.

GP 513

Vanaf GP513 gaat het zeer steil naar beneden.

GP 514

GP514 staat helemaal beneden aan de Duitse oever van de Olef.   De steen zat helemaal in de grond en was bedekt met aarde en bladeren.

We de aarde rond de steen weg gegraven zodat het nummer leesbaar werd.

LIKE THE UNTUCHEBABLES !!!!!!!!!!!!!!!!        Wij vinden alles !!!!!!!!!!!!!!!!!!

GP 515

De grens volgt hier niet het verloop van de Olef, maar gaat volgens de voet van de helling aan Duitse kant van de Olef verder naar het noorden.

GP 516

Op deze foto is goed te zien dat de grenssteen juist staat op de scheiding van de Olefvallei en de berghelling aan Duitse kant.  Een beetje hoger aan Duitse kant is een wandelpad zodat we telkens steil naar beneden moeten voor de grenssteen te kunnen fotograferen.

GP 517

Bij GP517 moesten we zelfs zeer steil naar beneden.....en ook zeer steil terug naar boven naar de wandelpad.

Het is hier adembenemend mooi.  Heel de vallei staat aan beide kanten van de Olef staat vol met wilde narcissen.

GP 518

 

GP 519

Bij GP519 volgt de grens vreemd genoeg eventjes de Olef.

GP 520

Bij GP520 gaat de grens naar rechts, terug naar de voet van de helling van Duitse kant.  De inkeping bovenaan de grenssteen staat echter rechtdoor omdat daar wel de volgende grenssteen staat.

GP 521

Bij GP521 moesten we wederom zeer steil naar beneden.

Deze foto geeft een indruk hoe de Olef een weg baant door het zeer mooie dal alhier.  In het midden op de foto zie je Harry en Eberhard bij GP521.

GP 522

Zeer mooie foto van grenssteen 522 is het mooie landschap.

GP 523

De helling bij GP523 was werkelijk zeer steil.

GP 524

Bij GP524 was het niveau een beetje platter.  Met het bereiken en fotograferen van GP524 was voor mij het # het gat in de grens # gedicht.  Ik heb nu op een paar uitzonderingen na meer naar het noorden alle grenssteen aan de Belgisch-Duitse grens gevonden en gefotografeerd.  Zie volgende link: http://www.grenspalen.nl/blog/?p=25

GP 525

( klik op foto voor vervolg )

 

Terug naar : map grenspalen BelgiŽ-Duitsland

Terug naar : start pagina